Volné termíny na mořský rybolov v Norsku 2025 - nebojte se nás kontaktovat !

Fiftybeans - Crazy pop

Kód: FBF015-200
od 499 Kč

Zvolte variantu

Toto kafíčko je zpracováno jako natural. A jak celý proces probíhá? Edinson nejdříve otrhá ideálně zralé kávové třešně z kávovníků a vytřídí je. Celé kávové třešně následně posype enzymy, které podpoří fermentaci a takto nechá kafíčko 4 dny fermentovat v nádobách. V průběhu fermentace se několikrát provádí tzv. thermal shock - kafíčko se přemístí do pytlů a takto se ochlazuje namáčením do studené vody, aby mu nerostla teplota a proces fermentace tak byl plně pod kontrolou. Po provedení thermal shocku se kafíčko vrací do fermentační nádoby. Po ukončení fermentace se kávové třešně usuší a poté dochází k jejich oloupání.

Detailní informace

Hmotnost: 200g
Ihned (1 ks) | FBF015-200
499 Kč
Hmotnost: 1000g
3 - 5 dnů | FBF015-1000
2 579 Kč

Detailní popis produktu

Jak chutná:

Jako malinový dortík, peckovice, arabesky.

Zpracování:

Edinson Argote je velmi inovativní farmář, kterého známe z našeho výletu po Kolumbii v roce 2023. Edinson se zaměřuje zejména na pokročilé fermentace a fermentace s různými aditivy.

Zajímavostí tohoto kafíčka je jeho odrůda. Jedná se o Catturu Chiroso. Caturra Chiroso je moderní kávová odrůda, která má v sobě etiopské geny. 

Toto kafíčko je zpracováno jako natural. A jak celý proces probíhá? Edinson nejdříve otrhá ideálně zralé kávové třešně z kávovníků a vytřídí je. Celé kávové třešně následně posype enzymy, které podpoří fermentaci a takto nechá kafíčko 4 dny fermentovat v nádobách. V průběhu fermentace se několikrát provádí tzv. thermal shock - kafíčko se přemístí do pytlů a takto se ochlazuje namáčením do studené vody, aby mu nerostla teplota a proces fermentace tak byl plně pod kontrolou. Po provedení thermal shocku se kafíčko vrací do fermentační nádoby. Po ukončení fermentace se kávové třešně usuší a poté dochází k jejich oloupání.

Na co se hodí:

Skvělá volba pro Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress nebo jiná filtrovací udělátka.

Doporučení baristy:

Nejlepší chutě dosáhnete, když kávu zalijete vodou o teplotě 100 °C. Vyšší teplota kvůli možnému „spálení“ zrna je mýtus. Pražíme ho při 600 °C, takže ho nemáte jak „spálit“. Za všech okolností používejte filtrovanou nebo balenou vodu s alkalinitou v rozsahu 60-80 ppm.

Dobré vědět:

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechte balíček alespoň 4 hodiny vyvětrat, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

Obsah balení:

Balení obsahuje praženou zrnkovou kávu arabica ve zvoleném množství.

Doplňkové parametry

Kategorie: Fiftybeans - Filtr
Země původu: Kolumbie
Senzorická charakteristika: Šťavnatá káva
Odrůda: Caturra Chiroso
Metody přípravy: Filtrovaná káva
Nadmořská výška: 1700 m
Platnost nabídky: Limitka
Farmář: Edinson Argote
Farma: Quebraditas
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola