Volné termíny na mořský rybolov v Norsku 2025 - nebojte se nás kontaktovat !

Fiftybeans - Rose fizz

Kód: FBF014-200
od 499 Kč

Zvolte variantu

Toto kafíčko je zpracováno jako promyté. A jak celý proces probíhá? Edinson nejdříve namočí kávové třešně do vody. Ty, které vyplavou, se vytřídí a seberou. Poté se třešně oloupou na loupačce a na scénu přichází fermentační lázeň - kafíčka se umístí do nádoby s vodou, do níž se přidají enzymy, které podpoří fermentaci. V průběhu fermentace se několikrát provádí tzv. thermal shock - kafíčko se přemístí do pytlů a takto se ochlazuje namáčením do studené vody, aby mu nerostla teplota a proces fermentace tak byl plně pod kontrolou. Po provedení thermal shocku se kafíčko vrací do fermentační nádoby. Po ukončení fermentace se kafíčko usuší, poté se v dry millu zbaví pergamenu a je přiraveno ke své cestě do pražírny. 

Detailní informace

Hmotnost: 200g
Ihned (1 ks) | FBF014-200
499 Kč
Hmotnost: 1000g
3 - 5 dnů | FBF014-1000
2 579 Kč

Detailní popis produktu

Jak chutná:

Jako růžová voda, malinovka, květinky.

Zpracování:

Edinson Argote je velmi inovativní farmář, kterého známe z našeho výletu po Kolumbii v roce 2023. Edinson se zaměřuje zejména na pokročilé fermentace a fermentace s různými aditivy.

Zajímavostí tohoto kafíčka je jeho odrůda. Jedná se o Typicu Mejorado. Typica Mejorado je nová, moderní odrůda, která se dříve moc nevyskytovala. Charakteristickým znakem této odrůdy je poměrně velká velikost zrnek, čímž se podobá velice známé odrůdě Gesha.

Toto kafíčko je zpracováno jako promyté. A jak celý proces probíhá? Edinson nejdříve namočí kávové třešně do vody. Ty, které vyplavou, se vytřídí a seberou. Poté se třešně oloupou na loupačce a na scénu přichází fermentační lázeň - kafíčka se umístí do nádoby s vodou, do níž se přidají enzymy, které podpoří fermentaci. V průběhu fermentace se několikrát provádí tzv. thermal shock - kafíčko se přemístí do pytlů a takto se ochlazuje namáčením do studené vody, aby mu nerostla teplota a proces fermentace tak byl plně pod kontrolou. Po provedení thermal shocku se kafíčko vrací do fermentační nádoby. Po ukončení fermentace se kafíčko usuší, poté se v dry millu zbaví pergamenu a je přiraveno ke své cestě do pražírny. 

Na co se hodí:

Skvělá volba pro Hoop, Pulsar, V60, batch brew, Aeropress nebo jiná filtrovací udělátka.

Doporučení baristy:

Nejlepší chutě dosáhnete, když kávu zalijete vodou o teplotě 100 °C. Vyšší teplota kvůli možnému „spálení“ zrna je mýtus. Pražíme ho při 600 °C, takže ho nemáte jak „spálit“. Za všech okolností používejte filtrovanou nebo balenou vodu s alkalinitou v rozsahu 60-80 ppm.

Dobré vědět:

Pro přípravu filtrované kávy vždy používejte zrna nejdříve 7 dnů od data pražení. Po 1. otevření nechte balíček alespoň 4 hodiny vyvětrat, než kávu začnete připravovat. Předejdete tím nechtěným hořkým tónům v chuti.

Obsah balení:

Balení obsahuje praženou zrnkovou kávu arabica ve zvoleném množství.

Doplňkové parametry

Kategorie: Fiftybeans - Filtr
Země původu: Kolumbie
Zpracování: Promyté
Senzorická charakteristika: Šťavnatá káva
Odrůda: Typica Mejorado
Metody přípravy: Filtrovaná káva
Nadmořská výška: 1700 m
Platnost nabídky: Limitka
Farmář: Edinson Argote
Farma: Quebraditas
Záruka: 2 roky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola